
Gådejagt i Fredericia
Forbandet kærlighed – gådejagt i Fredericia
Fredericia har fået sin helt egen gådejagt!
Okkulte kræfter er på spil i den gamle fæstningsby. Løs gåderne og red Fredericia fra den evige forbandelse!
Fredericias gådejagt ‘Moses og Cathrine: Forbandet kærlighed’ er en analog gådejagt baseret på et fredericiansk kærlighedsdrama om forbudt kærlighed mellem trosretninger og frygten for djævlens straf. På gådejagten kommer I rundt i Fredericia midtby og forbi forskellige religiøse og historiske vartegn. Undervejs lærer I både om kærlighedsbarnets Friedrichs grumme skæbne og om Fredericias specielle religionsfrihed og afgørende betydning for danmarkshistorien.
Gådejagten er en spændende måde at opleve Fredericia på – helt uden telefoner! Den er velegnet for børn over 12 år og voksne. Bag gådejagten står VisitFredericia, Museerne i Fredericia og Fredericia Kommune i samarbejde med gådefirmaet HV?M.
’Moses og Cathrine: Forbandet kærlighed’ koster 200 kroner, og den kan købes hos Velkomstcenteret på Fredericia Bibliotek og Fredericia Bymuseum.

Fredericia Bymuseum er opført umiddelbart uden for Fredericia Vold på ravelinen, der beskyttede dæmningen over voldgraven, hvor nu Prangervej fører ind i byen.
I 1700-tallet benævnes området ”Den Tyske Fælled”, og stedet gav føde til græssende kreaturer. Da Fredericia Kommune i 1914 købte hele voldterrænet, blev der indrettet festplads her. I 1930 blev festpladsen nedlagt, og Fredericia Museum opførte de første bygninger på stedet.

Udstillingerne
I museets hovedbygning findes en permanent udstilling, der beretter om Fredericias historie fra 1650 til i dag.
Udstillingen i bymuseets hovedbygning tager udgangspunkt i en række historiske temaer, der har tilknytning til Fredericias unikke historie som eksempelvis den religiøse fristad og byens handels-, håndværks- og industrihistorie.

Bymuseets bygninger
Fredericia Bymuseum er opført lige uden for ravelinen, hvor nu Prangervej fører ind i byen. I 1700-tallet kaldtes dette område “Den Tyske Fælled”, og stedet blev primært brugt til græsning af kreaturer. Da Fredericia Kommune købte voldterrænet i 1914, var der indrettet festplads på arealet. I 1930 nedlagdes festpladsen, og Fredericia Museum genopførte de første bygninger på stedet.
På museets område kan du se flere gamle bygninger, der tidligere stod andre steder i og omkring Fredericia. Hver bygning fortæller om aspekter af Fredericias kulturhistorie. De fleste af bygningerne er åbne og tilgængelige i museets åbningstid, og flere af bygningerne indeholder små udstillinger om livet i Fredericia.